fbpx

Autentisk Krav Maga

Krav Maga er et nærkampsystem som er grundlagt af Imi Sde-Or (tidligere Imrich Lichtenfeld). 

I Imi´s tid underviste han et hav af elever og de første elever som fik 1 DAN (Sortbælte) var Eli Avikzar, Rafi Elgarisi, Haim Zut (Haim Gidon var en elev af Eli Avikzar), Shmuel Kurzviel, Haim Hakani, Shlomo Avisira, Vicktor Bracha, Yaron Lichtenstein, Avner Hazan og Miki Asulin.

Krav Maga blev (og bliver) hele tiden udviklet og da Imi´s elever selv begyndte og stifte deres egne forbund begyndte Krav Maga at få sit eget liv.

Krav Maga blev mere baseret på principper i stedet for teknikker, altså hvordan man vælger at fortolke et angreb/forsvar.

Fortolkning af Krav Maga i Krav Maga Academy:

Teknikker skal:

  1. Tage højde for flere modstandere
  2. Forudse en kniv
  3. Hvis muligt, holde forsvarer væk fra gulvkamp
  4. Kunne genbruges i så mange sammenhæng som muligt (den bedste teknik er den man kan huske)
  5. Understøtte dansk lovgivning

Undervisningen skal være:

  1. Så realistisk som muligt
  2. Ballanceret så almindelige mennesker tør/ kan deltage
  3. Inspirerende
  4. Sjov
  5. Sikker

Krav Maga Academy underviser ikke elever som tidligere har vist at de ikke kunne administrer magt, dvs. du skal have en straffeattest uden vold eller banderelaterede forbrydelser.

Krav Maga Academy underviser i pensum fra organisationen Krav Maga Worldwide (KMW) som er én af verdens største Krav Maga organisationer.
Krav Maga Academy er de eneste i Danmark som underviser efter deres pensum.

Krav Maga Worldwide er grundlagt af Darren Levine, som allerede i 1992 var 5. DAN i det oprindelige system og er Krav Maga instruktør fra Wingate Institute (som DIF i Danmark).

Efter Darren modtog sin 6. DAN i Krav Maga, tildelte Imi Darren ham "Founder’s Diploma for Special Excellence in Krav Maga". Imi tildelt kun dette diplom til 2 personer i verden: Darren Levine og Eyal Yanilov.

Disse 2 diplomer blev givet til de personer Imi ønskede skulle lede Krav Maga.

Darren Levine var og er stats anklager i Los Angelse, i den forbindelse var det oplagt at hele tiden at holde teknikker op mod lovgrundlag i de forskellige stater (ja, der er 3-4 former for Nødret/ Nødværge i USA).

Som anklager er der også en masse information om angreb som passerer over hans skrivebord og teknikker bliver derfor hele tiden tilpasset den reelle vestlige verden.

Vi forsøger at tilpasse vore teknikker så de passere til de angreb vi kan komme ud for, altså tilpasse teknikker fra et Israelsk til et europæisk miljø.

Herunder er et link til de certificeringer Darren Levine har fået fra Imi og som vi baserer vores pensum på.

 

Imi blev født i 1910 og døde i 1998.
Imi underviste i militæret fra 1948 – 1963 og da han forlod hæren konverterede han de nærkampteknikker han havde udviklet i militæret, til civil selvforsvar og Krav Maga opstod som vi kender det idag.