Skip to main content

KRAV MAGA 
"so that one may walk in peace"

HVAD ER KRAV MAGA

Krav Maga er et simpelt militært selvforsvars (nærkamp) system som er tilpasset civilt brug i 1964.

Krav Maga er hebraisk og betyder tæt kamp.
Systemet er et ”Reality Based Self Defense” (RBSD) system, det vil sige at systemet er lavet for at imødegå reelle realistiske angreb og ikke ”drømme scenarier”..

I Krav Maga har vi ikke 100 forskellige perfekte teknikker til 100 angreb lavet til at passe til teknikkerne, vi forsøger at lave så basale forsvar at det samme forsvar dækker og flere typer angreb.

Og så er Krav Maga rigtig god motion
”Get in shape and go home safe”

Krav Maga er et nærkampssystem, oprindeligt udviklet af Imi Lichtenfeld for det israelske forsvar (IDF). Systemet er simpelt og realistisk (Reality Based Self Defense), baseret på kroppens naturlige bevægelser og reflekser og derfor hurtigt at lære.

Alle Israel Defence Force (IDF) soldater, herunder også alle israelske special enheder, lærer Krav Maga som led i deres grunduddannelse.
Krav Maga er også det selvforsvars/nærkamps system, der anvendes af israelsk politi og efterretningstjenesten (MOSSAD).

Krav Maga trænes af civile, militær (angrebs orienteret), politi (fastholdelse og neutralisering) og sikkerhedstjenester over hele verdenen. Skoler kan findes overalt, fra Australien og England til Sydafrika.

I både systemet og undervisningen forsøger man, at fjerne alt støj, der er derfor et minimum af respekt og disciplin. 

Det betyder, at alle - uanset alder og køn kan lære Krav Maga og dermed, at forsvare sig på en yderst effektiv måde.
En stor del af træningen har fokus på selve indstillingen til selvforsvar.

Krav Maga bruges bl.a. af livvagter, da der også findes teknikker til, at beskytte en VIP. Man kan f.eks. evakuere en VIP gennem en fjendtlig menneskemængde. Kamp mod flere modstandere kan også hurtigt blive afgørende for livvagter.

Krav Maga er blevet forfinet yderligere til forskellige sikkerhedsorganisationer og de ”skillsets” der menes nødvendige for deres fag.

Det civile pensum for Krav Maga er forgrenet ud i forskellige stilarter: et mere amerikansk pensum som også fokusere på fitness og cardio træning, hvor det israelske lægger vægt på forståelsen af en gade konfrontation og kamp mod flere modstandere.

Et amerikansk studie har vist, at vi kan miste op til 70 % af vores evne til at udføre finmotorik under stress, netop dette ligger til grund for Krav Magas grov motoriske forsvar, det skal virke når man bliver stresset.

Forudsætningerne for at lære systemet er ikke høje, hvis du er over 16 med ren straffeattest kan du deltage.